BMX v Austrálii: trať v Penrith

Dalším místem, které vám představím je opravdu super trať v Penrithu. Tato trať se podle mě může srovnávat s nejlepšími tratěmi.

Na první rovince je vyskakovák, následovaný dlouhám dvojskokem a ještě delším vyskakovákem. Po první zatáčce je jaká si kombinace vyskakováku s dopadem na lavici a následnou boulí, dvojskokem, boulí a vyskakovákem. Kombinací jak tuto rovinku projet je několik a všechny jsou poměrně náročné na rytmus a techniku. Celá třetí rovinka je tvořena rythm sekcí tj, nedá se tu šlapat. Začátek je vyskakovák, trojskok,vyšší dvojskok, boule, lavice a trojskok. Nicméně popsat se to dá taky úplně jinka, záleží jak se to projede. Kombinací je nespočet a rozdílv rychlosti projetí snad ještě větší, viz videa na konci článku. Třetí rovinka mi dost připomínala svym pojetím a náročností třetí rovinku ve Weiterstad (Německo - jelo se zde ME v roce 2008). Opravdu výtečná věc na potrénování ježdění po zadním kole - místní borci jsou schopni dát celou rovinku na jeden zátah po zadním kole... Cíl je pak jednoduchá kombinace tří dvojskoků. Asi největším problémem této trati je neskutečné vedro. Je zde v průměru o cca 10°C víc, než v centru Sydney či v plážových oblastech. Běžně jsou zde teploty přes 40°C, já nejvíc viděl 47°C ve stínu!!!! Je to způsobené tím, že zde není chladný vítr od moře (je to cca 50km od pobřeží) a je to údolí pod horama. Během tréninku zde vypijete 2l ani nevíte jak.

Na výše uvedené třetí rovince se taky nejčastěji praktikuje zude oblíbená hra "HORSE" (kůň). Pravidla jsou jednoduchá. Ve skupince jezdců se postupně lidi střídají a vždy řeknou jak danou rovinku projedou. Pokud to dokážou, tak ostatní musí udělat tu samou kombinaci. Pokud se jim to nepodaří, tak získají jedno písmeno - H a hra pokračuje dál. Samozřejmě cíl je jasný, nenasbírat všechna písmena a nestat se tak "Horse" (koněm, já bych to spíš nazval oslem :-D). Kdo nasbírá všechna písmena vypadává. Hra je to velmi dobrá, zejména pokud jsou jezdci vyrovnaní a každý je lepší v něčem malinko jiném - např. jeden kluk tu umí perfektně nose manual (jezdit po předním kole), takže furt navrhuje kombinace s projíždění po předku, jinej zase umí dobře dopadat na zadní kolo, tudíž jeho návrhy jsou ve stylu "skočit dvojskok na zadní kolo" atd. Jak jsem již uvedl, pro tuhle hru je nejdůležitější mít rovinku, která umožňuje opravdu velké množství kombinací, jinak se moc dlouho hráít nedá. Zde jsme byli schopni hrát asi 40 minut... a přitom ještě dost kombinací zbylo.

Zde je několik videí z trati:






A fotogalerie:
BMX Penrinth