Pokračování vítězného tažení - 2.závod DERBY

Po prvním vydařeném DERBY závodu v Nižboru se na pořad dne dostal závod na naší domácí dráze v Praze Bohnicích. Jako u všech DERBY závodů, tak i zde šlo především o vyzkoušení trati před nadcházejícími víkendovými závody. Naši jezdci trénují na trati po celý rok, avšak závod je přeci jen něco jiného a neškodí si vyzkoušet opravdové nasazení na nečisto. Samozřejmě DERBY závody jsou i o prestiži, a tak o zajímavé střety není nouze...

Na startu se objevil velký počet závodníků z obou oddílu a nově byla vypsána i kategorie pro příchozí. O kvalitě jezdců netřeba pochybovat. V kategorii Junior/Elite se na startu sešla opravdová smetánka - olympionik a mistr ČR z letošního halového závodu v Šenkcvicích Michal Prokop, úřadujíci mistr ČR Lukáš Tamme, vicemistr ČR Petr Mulhans, či domácí Viktor Karlík rovněž bývalý mistr ČR. Ve třech kategoriích (Junior/Elite, Boys 14-16 a příchozí) se jelo i finále. Již jsem zmiňoval vysoké nasazení všech jezdců. První náznakem toho co se stane bylo finále kategorie Boys 14-16. Na startu tohoto finále bylo hned několik velmi silních a vyrovnaních jezdců, což mělo za následek velmi těsný nájezd do první zatáčky. Zde svedl souboj Filip Urban s Dominikem Topinkou o druhé-třetí místo. Ani jeden ho ale nevyhrál. Dominik se poroučel k zemi a Filip se výrazně zpomalil. Celé situace nejlépe využil David Sojka a prodral se na druhé místo. Hned za ním však jel domácí Kuba Pokorný. Kuba dokonale využil znalosti domácí trati a Davida následně předjel. To pravé peklo přišlo s finále kategorie Junior/Elite. Kromě již zmiňovaných se na startu dále objevil Libor Sojka, Honza Hubený, Dag Hoke a Martin Zikmund. Celý chumel jezdců najel do první zatáčky pohromadě. V čele byl Viktor Karlík s Michalem Prokopem, následovala dvojice Lukáš Tamme a Libor Sojka, hned za nimi sváděli souboj o 5.-6. místo Martin Zikmund a Petr Mulhans, v pozadí zatím vyčkával Honza Hubený s Dagem Hoke. Bohužel Liborovi ustřelilo v půlce zatáčky kolo a šel k zemi. Jelikož byli všichni jezdci na sobě dost namačkaný, tak jeho pád zapříčinil následný hromadný pád téměř celého zbytku startovního pole. Jediný kdo se dokázal vyhnout byl Dag Hoke, jenom lehce se zdržel Honza Hubený. Zbylá čteřice (Lukáš, Libor, Petr a Martin) se postupně pak dávala do hromady. Protože byl závod brán jako generálka na víkendový dvojzávod MČR, tak byla použita v průběhu závodu i aparatura a finálové jízdy provázel komentéř od Rendy Živného.

DERBY nakonec skončilo opětovným vítězství Bohnic, tentokrát 428 : 348. Náš oddíl tak vede sérii 2:0. Nicméně ještě není konec. Na letošní rok jsou naplánovány ještě 4 závody, přičemž do prázdnin nás čekají dva závody na tratích v Řepích a Milovicích. Z výsledků je patrné, že nejtěsnější je situace v kategoriích 11-13 a 14-16. Naopak v kategoriích mladších a v elitní kategorii Řepy výrazně ztrácí a to i přes fakt, že tentokrát jel Petr Mulhans za Řepy (loni jezdil za Bohnice).

Výsledky v jednotlivých kategoriích:
Junior/Elite
1. Prokop Michal
2. Karlík Viktor
3. Hoke Dag
4. Hubený Jan
5. Zikmund Martin
6. Muhlhans Petr
7. Tamme Lukáš
8. Sojka Libor
Celkem 117-81 pro Bohnice

Boys 14-16 let
1. Kučera Jan
2. Pokorný Jakub
3. Sojka David
4. Šimůnek Petr
5. Trsek Vojtěch
6. Urban Filip
7. Topinka Dominik
8. Bohuslávek Kuba
Celkem 138-128 pro Řepy

Boys 11-13 let
1. Bohuslávek Matěj
2. Srbek Lukáš
3. Křeček Miloš
4. Fefko Denis
5. Cikánek Lukáš
6. Kučera Ondřej
Celkem 98-92 pro Bohnice

Boys 8-10 let
1. Hůlka Dušan
2. Křapa Matyáš
3. Kratochvíl Jakub
4. Drobil Dominik
5. Markvart Lukáš
6. Popela Vojěch
7. Janoš Matyáš
Celkem 85-37 pro Bohnice


Boys 6-7 let

1. Vesecký Tomáš
2. Kalach Ondřej
3. Zajíček Petr
4. Kunčar Lukáš
5. Vesecký Lukáš
6. Šimůnek Ondřej
Do závodu se tato kategorie nezapočítávala, jelikož Řepy neobsadili ani jednoho jezdce.

Příchozí
1. Kouba Jan
2. Gregora Dominik
3. Wallisch Vít
4. Marek Michal
5. Wallisch Viktor
6. Šmitmajer Kryštof
7. Křivská Aneta
8. Grohman Jáchym






Více fotek ze závodu naleznete na bikros.cz