5. a 6. závod Bundes Ligy - Weiterstadt

Po víkendových závodech v Praze Bohnicích nastává dlouhá (téměř měsíční) pauza, neboť další velké závody se v ČR jedou až 20.6 na Řepích (MČR). Ti kdo nehodlají toto dlouhé mezidobí trávit okopáváním záhonků na zahrádce, či vyvalováním u vody se nabízí možnost vyrazit na závody do sousesního Německa...

V termínu 6.6-7.6 se jede na trati ve městě Weiterstadt 5. a 6. závod německé Bundes Ligy - nejvyšší německá soutěž (obdoba Českomoravského poháru). Trať netřeba dlouze představovat, neboť jak většina z Vás jistě uhodla, jedná se dráhu, ne které se jelo Mistrvoství Evropy v loňském roce. O jejích kvalitách není sporu, velmi technická třetí rovinka zacvičila s mnoha slavnými jezdci elitní kategorie. Nicméně ti co trať neznají se mohou podívat na videa z loňského ME.

Kompletní informace o celém seriálu, pravidla, časový harmonogram a další naleznete v němčině a nebo zde v angličtině (automatický překlad Googlem). Výtah těch nejdůležitějších věcí v češtině:

Startovné za jeden závod
Elite - 25 Euro
Junioři - 15 Euro
Men 19-29, Men 30+ - 8 Euro
Boys 15/16 - 6 Euro
Ostatní kategorie 5 Euro

Harmonogram sobota
9:00 - 10:00 - Volný trénink pro všechny kategorie
10:00 - 10:30 - Trénink pro Cuisery ( 10 volný, 20 minut se startem)
10:30 - 11:15 - Trénink pro Pohárové kategorie tj. všichni kromě Junior/Elite a 15/16 (10 min volný a 35 min se startem)
11:15 - 12:00 - Trénink pro 15/16, Junior a Elite (10 min volný a 35 min se startem)
12:30 - Start závodu

Pokud bude zájem, tak mohu přeložit i harmonogram na neděli...
V odkazovaných propozicích jsou i tabulky s výší odměn pro jednotlivé kategorie, jenž jsou odvislé od počtu přihlášených jezdců. Jen uvedu že placené jsou kategorie Cruiser, Boys 15/16, Junior a Elite.

Poslední důležitá informace, kempování by mělo být možné zdarma přímo u dráhy (aspoň tak to bývá v Německu obvyklé a hojně využívané). Trénink by měl být rovněž možný už v pátek od 18:00 do 20:00.

Bohužel pro členy OK týmu mam špatnou zprávu. Tento závod není na seznamu hrazených závodů pro letošní rok tj. veškeré náklady na závod si budete muset hradit samy. Dále svoji případnou účast na závodech konzultujte s vedoucím týmu či trenérem, kvůli možnému narušení tréninkového plánu.

Jinak ti co chtějí zůstat v české kotlině, tak v ten samý termín se jede 3. a 4. závod Moravské Ligy v Třinci a Opavě, vyberte si dle libosti...(možná v ten termín udělá i nějakou akci Béda Trávníček - třeba motyky za polovinu ;-)

Zahrádkářům zdar!